Energie besparen met slimme apparaten

Door te letten op het energieverbruik in uw woning kunt u veel geld besparen. Dat is zeker nu erg prettig, aangezien de energieprijzen niet mals zijn. Daarbij is dit ook nog eens goed voor het milieu. Slimme apparaten dragen enorm bij aan het verlagen van uw energieverbruik. Ook energie besparen met slimme apparaten? We leggen uit hoe het werkt en geven u handige tips.

Smart home

Een woning met slimme apparaten wordt ook wel een smart home genoemd. Een smart home is onder andere erg zuinig. Slimme apparatuur zoals efficiënte verwarming en slimme verlichting worden geautomatiseerd zodat er zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van energie. Vaak is het mogelijk om de apparatuur op afstand te bedienen, bijvoorbeeld vanaf uw smartphone.

Efficiënt verwarmen

Een mooi voorbeeld van smart home apparatuur is een slimme thermostaat, om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Dit is niet voor niets onze eerste tip; de gasprijzen zijn zodanig gestegen dat het zeker loont om een slimme thermostaat aan te schaffen. Een slimme thermostaat is zo in te stellen dat de verwarming alleen aan is wanneer dit nodig is. Ook de temperatuur is in te stellen. Zo hoeft u uw thermostaat niet steeds zelf aan en uit te zetten. U bespaart hier een hoop energie mee, aangezien u wel eens kunt vergeten de verwarming uit te zetten waardoor er onnodig wordt verwarmd.

Automatisch ventileren en koelen

Naast het efficiënt verwarmen van uw woning zijn er ook genoeg mogelijkheden om slim te ventileren en koelen. In dit geval maakt u niet alleen gebruik van een slimme thermostaat, maar wordt er een volledige klimaatregeling in uw woning geïnstalleerd. De ventilatie en koeling zijn net als de verwarming op afstand te bedienen en worden zo ingesteld dat er een gezonde lucht in huis hangt. Met goede ventilatie voorkomt u schimmelvorming en warmteverlies en heeft u geen last van tocht. Voor slimme ventilatie zijn er diverse mogelijkheden.

Slim verlichten

Slimme verlichting kan zo worden ingesteld dat lampen aan en uit gaan wanneer dit gewenst is. Zo brandt er nooit meer onnodig een lamp. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bewegingsmelders, waardoor er geen onnodige stroom wordt verbruikt. De verlichting springt namelijk aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld in de tuin. Dit is ook nog eens een effectief middel om inbrekers mee af te schrikken. Binnen kan dit ook andersom worden geïnstalleerd, zodat verlichting uit gaat als u de kamer uitloopt. 

Huishoudtoestellen op afstand bedienen met slimme stekkers

Met het op afstand bedienen van huishoudelijke apparaten bespaart u veel stroom. Dit werkt met een slimme stekker. Bent u bijvoorbeeld niet thuis en vergeten een apparaat uit te zetten? Dan kunt u dit alsnog op afstand doen. Ook kunt u met een slimme stekker zien hoeveel stroom elk apparaat verbruikt. Door dit in de gaten te houden en bepaalde apparaten volledig uit te zetten, bespaart u kosten.

Slimme apparaten laten installeren door Laar Techniek

Laar Techniek denkt mee over passende oplossingen in uw woning. We maken een maatwerk plan voor het slim automatiseren van uw woning zodat u energie bespaart en meer comfort ervaart. Vervolgens installeren we met zorg de oplossingen die precies bij uw wensen passen. Ook helpen we u bij het gebruik. Benieuwd wat er mogelijk is in uw woning? Neem dan contact met ons op.