Energie en kosten besparen dankzij zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaart u kosten en energie. Het is een investering, maar na 5 tot 10 jaar heeft u deze eruit en bespaart u fors op uw energierekening. De zon schijnt in Nederland gelukkig vaak genoeg om zelf groene stroom mee te kunnen opwekken. Laar Techniek levert en installeert zonnepanelen. 

Hoe werken zonnepanelen?

Met zonnepanelen wordt er energie opgewekt uit zonlicht. Deze zonne-energie wordt omgezet in stroom. De zon hoeft niet volop te schijnen om stroom op te wekken. Ook tijdens een bewolkte dag wekken de zonnepanelen stroom op. Op dit moment geldt er een salderingsregeling, waardoor u de zelf opgewekte stroom kunt terugleveren aan het net. Dit wordt verrekend met uw energierekening. 

Deze regeling wordt vanaf 2025 afgebouwd. Maar een deel van de geleverde stroom kan worden verrekend met de opgewekte stroom. Hoe dit er precies uit gaat zien, is onbekend. Wel zal het gebruik van zonnepanelen altijd rendabel blijven. Een oplossing voor de afgebouwde salderingsregeling is een thuisaccu. Hiermee kunt u de energie die u zelf heeft opgewekt opslaan.

De voordelen op een rij

– Het is met het oog op de toekomst erg fijn om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn;
– Een investering die zichzelf terugverdient;
– Goed voor het milieu;
– U heeft recht op subsidie;
– Indien gewenst heeft u de mogelijkheid om zelf energie op te slaan.

Recht op subsidie

Omdat de overheid groen doen stimuleert, zijn er verschillende financiële regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen te vinden. Zo kunt u onder andere gebruikmaken van de Energiebespaarlening én is de btw op zonnepanelen sinds kort afgeschaft. 

Levering en installatie zonnepanelen

Denkt u dat zonnepanelen een interessante investering kunnen zijn voor u? Laar Techniek helpt u als betrouwbare totaalinstallateur graag met dit project. Wij pakken alles op, van het geven van een passend advies voor uw woning tot de installatie en nazorg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.