De veiligheid in uw woning verhogen met domotica

De moderne technologie zorgt ervoor dat er steeds meer mogelijkheden zijn om uw woning veiliger mee te maken. Zowel op afstand als wanneer u thuis bent. Met de volgende slimme technieken verhoogt u de veiligheid in uw huis.

Wat is domotica?

Met domotica automatiseert u uw woning met slimme apparaten. Dit wordt ook wel een smart home genoemd. Deze slimme apparaten zijn vervolgens op afstand te bedienen met uw smartphone of tablet. Een groot voordeel van domotica is dat computers vrijwel nooit fouten maken. Menselijke fouten komen vaker voor. Daarom is het extra veilig om met domotica uw huis te beveiligen.

Een beveiligingssysteem met domotica

Met een beveiligingssysteem met domotica kunt u op afstand meerdere soorten beveiliging bedienen. Denk aan inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en camerabeveiliging. Zodra iemand probeert uw woning te betreden, krijgt u hier een melding van. Stel dat u op vakantie bent, dan kunt u met camerabeveiliging in de gaten houden of alles in orde is. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat u een melding krijgt bij afwijkende bewegingen. Dit geldt ook voor brandbeveiliging. Bij rookontwikkeling krijgt u direct een melding. Ook hier kunt u eventuele acties aan verbinden. Met een beveiligingssysteem heeft u altijd een veilig gevoel, ook als u niet thuis bent.

Aanwezigheidssimulatie

Met aanwezigheidssimulatie kunt u het doen lijken alsof u thuis bent wanneer u op pad bent. Bijvoorbeeld met verlichting die aanspringt of muziek die wordt gedraaid. Zo merken inbrekers niet dat u niet aanwezig bent en is de kans op inbraak kleiner.

Controle gesloten ramen en deuren

Met domotica is het ook mogelijk om slimme sensoren te plaatsen voor ramen en deuren die controleren of alles dicht is als u weg bent. Het is hierbij ook een optie om de sensoren te laten detecteren wanneer er een raam of deur opengaat. Hier krijgt u dan een melding van.

Een domotisch slot

Met een domotisch slot heeft u toegang tot uw woning zonder dat u een sleutel nodig heeft. Ideaal als u uw sleutels niet wilt verliezen of als u een woning verhuurt. Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld met een pincode, mobiele telefoon of vingerafdrukherkenning.

Slimme deurbel

Met een slimme deurbel hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over wie er voor de deur staat als u opendoet. Ook ziet u op afstand wie er voor de deur staat en kunt u via uw smartphone communiceren met degene die aanbelt. 
Al deze technieken zijn te koppelen aan uw smartphone of tablet zodat u alles altijd op afstand in de gaten kunt houden.

Laar Techniek verhoogt de veiligheid in uw huis

Behoefte aan het veiliger maken van uw woning? Laar Techniek installeert deze slimme systemen voor u. We denken mee over een totaaloplossing en gaan het project aan alsof het ons eigen huis betreft.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend informatie aan of maak een afspraak.