Geld besparen met een warmtepomp

U kunt veel geld besparen door te investeren in een warmtepomp. Naast dat het een goede investering is, maakt het uw huis duurzamer. Laar Techniek levert en installeert warmtepompen. Wij vertellen u wat de voordelen van een warmtepomp zijn en welke keuzes u heeft.

Wat is een warmtepomp?

Het aanschaffen van een warmtepomp is een slimme investering. Het verdient zichzelf altijd terug. Maar wat is een warmtepomp precies en hoe werkt het? Met een warmtepomp verwarmt u uw huis zonder gas. De warmtepomp haalt warmte van buiten naar binnen, door de warmte uit de lucht of bodem te halen. In dit proces wordt wel stroom maar geen gas gebruikt, wat het een energiezuinige oplossing maakt. Een warmtepomp is ideaal in combinatie met vloerverwarming, omdat vloerverwarming werkt op een vrij lage temperatuur. En we hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat het nog efficiënter is om de warmtepomp te combineren met zonnepanelen

Is een warmtepomp rendabel?

Aangezien u geen gas meer nodig heeft met een warmtepomp, is het zeer rendabel. Na enkele jaren heeft u uw investering terug én kunt u winst gaan maken. U betaalt na het terugverdienen van de investering namelijk geen gas meer en de waarde van uw woning is ook nog eens gestegen. Een win-winsituatie dus. Ook is het met het oog op de toekomst erg fijn als u zelfvoorzienend bent. 

Subsidie

Wist u dat u subsidie krijgt voor de aankoop van een warmtepomp? De precieze hoogte hangt af van diverse factoren en de eisen waar de warmtepomp aan moet voldoen. Subsidie is erg fijn, omdat in de toekomst alle huishoudens in ons land van het gas af moeten zijn. Daarom is het erg verstandig om u alvast in te lezen over deze energiezuinige oplossing.

Alle voordelen

– Een goede investering, binnen enkele jaren heeft u de investering eruit en gaat u geld verdienen;
– Geen aardgas meer nodig;
– Lekker groen, met een warmtepomp heeft u een lagere CO2-uitstoot;
– Zelfvoorzienend, erg fijn met het oog op de toekomst;
– Lage onderhoudskosten;
– Recht op subsidie;
– Een perfecte combinatie met zonnepanelen en/of vloerverwarming.

Hybride vs. elektrisch

U kunt kiezen uit een hybride of een elektrische warmtepomp. Met een elektrische warmtepomp heeft u uw cv-ketel niet meer nodig. Deze verwarmt namelijk ook het water in uw woning. Dit is bij een hybride warmtepomp niet het geval. Deze werkt samen met de cv-ketel. Met een hybride warmtepomp gaat u dus nooit 100% van het gas af. Het voordeel is dat uw huis niet zo goed geïsoleerd hoeft te zijn als wanneer u kiest voor een volledig elektrische warmtepomp. In dit geval is goede isolatie noodzakelijk, omdat de warmtevraag anders te groot is. 

Laar Techniek als totaalinstallateur 

Laat een warmtepomp altijd installeren door een professional. Laar Techniek helpt u hier graag bij. Als totaalinstallateur leveren wij de warmtepomp en zorgen we voor de complete installatie. Ook adviseren we u van tevoren over de beste oplossing in uw situatie.

Ook geld besparen met een warmtepomp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.